“Hoe durft hij! Dat kán toch niet? Denkt hij soms dat wij nog in de middeleeuwen leven?!?” Aan het tafeltje naast mij zitten twee dames net iets te hard te praten. Hoewel ik eigenlijk diep in gedachten zat, kan ik dit volume niet negeren.

Ik pak mijn grote kop verse muntthee vast en vraag mij af waar het broodje eigenlijk blijft dat ik had besteld. Veel tijd om hierover na te denken heb ik niet, want de vrouw spreekt verder. “Hij denkt toch zeker niet dat hij mij kan kopen? Sinds wij kinderen hebben geeft hij mij steeds minder aandacht. Raakt mij nog amper aan. En als ik dan zeg dat ik twijfel of hij wel van mij houdt, komt hij opeens met een dure armband aan. Wat denkt hij wel? Ik ben niet te koop!”

Gelijk…  of toch niet?

Even aarzel ik of ik zal inbreken in het gesprek en haar zal vertellen dat zij inderdaad gelijk kan hebben. Maar ze kan ook niét gelijk hebben. Het kan namelijk ook zo zijn dat haar man haar werkelijk heel graag wil laten weten dat hij van haar houdt. Maar dat die arme stakker gewoon niet weet hoe hij dit het beste kan doen. Hij bedoelt het goed! Ik heb in één zin van haar al genoeg aanwijzingen gehoord om te gissen dat hij beter iets leuks met haar had kunnen gaan doen. Maar ik durf al mijn geld erop in te zetten dat haar partner zich ook niet zo geliefd voelt. Wanneer zou de laatste keer zijn geweest dat deze vrouw een cadeautje (hoe klein dan ook?!) voor haar man had meegenomen? Ik zou deze ongelukkige vrouw dolgraag vertellen over de 5 liefdestalen van Gary Chapman.

Liefdestalen

Dan zou ze haar man heel goed begrijpen: iedereen spreekt een eigen liefdestaal. Sommige mensen zijn tweetalig, of spreken er meer. Maar iedereen heeft een bepaalde voorkeurstaal. Die vrouw spreekt de “samen dingen doen” taal en haar man spreekt de “cadeau” taal. Als deze mensen er niet bij stil staan dat zij elkaar niet begrijpen en niet hun best doen om de taal van de ander te leren, dan gaan zij een teleurstellende toekomst tegemoet.
Wanneer je weet wat de liefdestaal is van je partner dan is het super makkelijk om zijn of haar behoeften te vervullen zonder dat het je echt veel moeite kost. En ook jij zal je geliefd voelen als je partner plotseling jouw liefdestaal spreekt. Je relatie zal een enorme boost krijgen! Als deze vrouw en haar man toch eens van elkaar zouden weten op welke simpele knop ze moeten drukken om weer BLIJ van elkaar te worden?! Dan zou ze de volgende keer dat ze met deze vriendin afspreekt een heel ander verhaal te vertellen hebben.

Domweg gelukkig…

Toch besluit ik om mij maar niet in hun gesprek te mengen. Zij heeft nu geen behoefte aan mijn goedbedoelde relatieconsult. Bovendien is mijn broodje net gekomen en die ziet er heerlijk uit. Iedereen heeft er soms behoefte aan om af en toe even lekker stoom af te blazen bij een vriendin. Zij kan dus nu even verhaal kwijt zonder dat het direct wordt opgelost door de betweterige buurvrouw, haha. Maar als ik dit zo hoor, dan jeuken mijn handen om met het trainingsprogramma ‘Jouw Droomrelatie’ aan de slag te gaan. Ik wil stellen met kinderen helpen om elkaar beter te begrijpen. Meer verbinding met elkaar te voelen. Gewoon DOMWEG GELUKKIG met elkaar zijn in deze hectische levenfase! Er zijn al zoveel ballen in de lucht te houden. Dan is het wel zo lekker als je partner en jij elkaar snappen, toch? Wil jij dit ook? Kijk dan snel hier voor meer informatie over relatiecoachingstrajecten.

Liefs, Annemieke

Ja! Ik wil het gratis e-book met liefdesquiz downloaden.

Kom maar op met die tips om mijn relatie te verbeteren!

Privacyverklaring

Hebbes! Check snel je e-mail om 'm te downloaden.